Preturile la RCA difera semnificativ pentru fiecare sofer

Companiile de asigurari se bat in aceasta vara pentru circa 750.000 de clienti care si-au incheiat polite de asigurari RCA doar pentru sase luni in campania din iarna, dar tarifele variaza de la simplu la triplu in functie de ce asigurator isi alege fiecare sofer. De exemplu, un sofer de 23 de ani din Bucuresti plateste pentru asigurarea unui autovehicul cu o capacitate cilindrica de 1.400 de centimetri cubi o prima de asigurare de 136 de lei la Carpatica si 149 de lei la Euroins, in timp ce la Generali prima urca la 594 de lei. La Astra Asigurari, prima este de 153 de lei, iar la BCR Asigurari de 276 de lei. Mai aproape de Generali se situeaza Omniasig si Uniqa, cu 464 de lei si respectiv 429 de lei.

legat de rata daunalitatii, aceasta este calculata ca despagubiri platite raportat la primele incasate si ajunge la circa 60% pe segmentul RCA. Asigurarile RCA reprezinta o piata de peste 500 mil. euro, insemnand o treime din totalul pietei de asigurari generale.

Pentru a afla ofertele RCA de la toate societatile de asigurari folositi un calculator RCA online si scapati de pierdutul timpului si cheltuitul banilor pe carburant.

Lasă un comentariu